Vid en minnesstund efter begravningen vill man gärna erbjuda något att äta. Det är väldigt olika vad man väljer. En del väljer nått lätt som kaffe med dopp men man kan även bjuda på en trerätters middag och allt där emellan.
Minnesstunden en viktig del av begravningen. Det är många känslor och tankar i svall och oftast mår man inte så bra när man går ut genom kyrkporten efter ceremonin.
Då har minnesstunden en viktig funktion att fylla. Här får vi chans till samtal sinsemellan, om vår relation till den döde och om våra tankar, känslor och minnen.
Genom att beställa från en cateringfirma ingår oftast allt – dukningen på bordet, mat och dryck och personal som serverar och tar hand om allting efteråt. Själv kan du luta dig tillbaka och fokusera på dina vänner och släktingar stället för att irra runt och fungera som både kypare och servitris.
Egentligen spelar det inte så stor roll vad man bjuder på. Vill man hålla det enklast möjligt kan man köpa in tårta/fikabröd och kaffe till gästerna. Men man kanske ska ta med i beräkningen hur lång tid som kan ha gått sedan gästerna senast fick något i magen. Är det långväga gäster eller en längre ceremonin kan det vara lämpligt att bjuda på något lite matigare.
Vi på Solskinet hjälper gärna till med planering och genomförande av minnesstunden och den förtäring ni vill bjuda på. Vi har flera alternativ att erbjuda. Med oss har ni också möjligheten att servera en måltid som på ett eller annat sätt är representativ för den avlidne. Varför inte tillaga den rätt som personen älskade mest av allt? Till exempel kan en viltgryta passa fint till minnet av en inbiten jägare kanske en viltgryta.
Här är några förslag på vad man skulle kunna bjuda på.
- Toast
- Kaffe med dopp
- Smörgåstårta
- Landgångar
- Kallskuret
- Tunnbrödsrullader
- Rostbiff och potatissallad
- Paj
- Middag med varmrätt och efterrätt
Välkommen att höra av dig till oss på:
- Telefon Lotta: 070 630 670 1
- E-postadress lotta@solskinet.se