Julen står för dörren
Nu närmar vi oss julafton med stormsteg och vi vill passa på att ge er lite julinspiration.
Hur bakar man dom bästa pepparkakorna?
Tjatar barnen om att baka pepparkakor? Men hur gör man dom så där riktigt god? Samla ihop familjen, nu ska pepparkakorna bakas. Den allra godaste pepparkaksdegen gör du så klart själv, men här kommer tips även för dig som bakar med färdig deg.
- Egen deg gör du dagen innan du ska baka så att den får vila i kylen över natten. När du blandat ihop ingredienserna kan degen kännas lös, det är ingen fara, den står till sig i kylen.
- Mörk sirap ger finast färg och kryddigast smak men det går bra att använda ljus sirap också.
- Kryddorna i degreceptet går att byta ut mot 1 påse pepparkakskrydda.
- Vill du få ut maximalt med smak av kryddorna blir det bäst om du mortlar kardemumman och nejlikorna själv.
- För bästa konsistens och för att undvika att degen blir smulig, väg upp ditt mjöl på en hushållsvåg, i det här receptet på deg blir det 600 g.
- Ta fram degen minst en timme innan du ska baka så blir den rumstempererad och då lättare att baka ut.
- För mycket mjöl som fastnar på degen när du bakar ut kan göra att kakorna bränns lättare. Prova att kavla degen mellan två bakplåtspapper, bara att dra över pappret på plåten och trycka ut med formar sen.
- Tänk på att använda jämnstora figurer på samma plåt så gräddar det jämnare.
- Ugnstemperatur
Om du gör kakorna 2-3 mm tjocka så gräddar de i ca 5 min på 175° grader, beroende på storlek, men passa alltid ugnen, det bränns snabbt! - Vanlig över- och undervärme ger ett jämnare resultat än varmluft.
- Låt helst kakorna svalna på plåten eller dra över pappret på ett galler så stelnar de till ordentligt.
Skulle du känna att du inte riktigt hinner med allt julstök i köket i år så tveka inte utan kontakta oss direkt så hjälper vi dig med cateringen.
Just nu har vi erbjudande på julbord & jultallrik.
Julbord
Kallt
Sill, fyra sorter samt gräddfil och rödlök
Sillsallad
Kräftströmming
Kallrökt najadlax
Rosépepparlax
Gravad lax med hovmästarsås
Inkokt lax med romsås
Bakad pastej med inlagd gurka
Griljerad julskinka med grov julsenap
Rökt kalkon
Kalvsylta
Ägghalva med majonäs och räkor
Ägghalva med rom
Räkor med skal
Onsalakorv
Enrisrökt korv
Rödbetssallad
Mimosasallad
Edamerost
Julvört
Julknäckebröd
Kavring
Varmt
Köttbullar, handrullade
Prinskorv
Kokt julkorv
Lutfisk
Revbensspjäll
Räkomelett
Bruna bönor
Rödkål
Jansons frestelse
Kokt potatis
Klassiska juldesserter
Julgodis
425kr/person
Jultallrik – Utkörning
Kallt
Sill, tre sorter samt gräddfil och rödlök
Enrisrökt korv
Gravad och kallrökt lax
Inkokt lax med romsås
Bakad pastej med inlagd gurka
Griljerad julskinka med grov julsenap
Ägghalva med majonäs och räkor
Rödbetssallad
Edamerost
Julvört
Julclementiner och pepparkakor
Varmt
Köttbullar, handrullade
Prinskorv
Revbensspjäll
Räkomelett
Jansons frestelse
Kokt potatis
195kr/person
Priser inkl. moms
Specialkost
Vi har goda kunskaper inom specialkost (gluten och laktos) samt vegetarisk kost.