No products in the cart.

Saltsten från Himalaya med hållare

495 kr

Himalayasalt är ett 100% organiskt salt på jorden som innehåller hela 84 mineraler och element som harmoniserar med människokroppen. Saltet utsattes för extrem tryck under bildandet av Himalayabergen. Detta resulterade i en perfekt kristallin struktur. Himalayansaltet är i grunden en typ av havssalt som aldrig förorenats och aldrig bearbetats för att avlägsna dess vitala komponenter. Det är verkligen naturens gåva till människor.

Category: Tags:,

Saltstenen från Himalaya ger dina rätter en utsökt ”salt touch”! Dessutom använder du mindre salt än när du kryddar måltiden själv. Det finns flera olika sätt att använda saltstenen, för alla tempererade serveringar eller tillagningar.

  • Material: Himalayasalt
  • 100% naturligt kristallsalt utan tillsatser
  • Mått: 30x20x3 cm

Saltstenen från Himalaya ger dina rätter en utsökt ”salt touch”! Dessutom använder du mindre salt än när du kryddar måltiden själv. Det finns flera olika sätt att använda saltstenen, för alla tempererade serveringar eller tillagningar.

Laga mat med saltstenen
En uppvärmd saltsten kan användas vid matbordet för att tillaga små fisk- eller köttbitar. Kyckling rekommenderas ej!
För större bitar kan saltstenen användas i eller på värmekällan direkt.
Saltstenen kan värmas på olika sätt och håller temperaturen i ca 20 minuter.

  • BBQ/gasgrill
    Starta uppvärmning av saltstenen med låg temperatur. Efter 30 minuter kan värmen ökas och efter ca 45 minuter är stenen redo att användas.
  • Ugn
    Saltstenen kan även användas i ugn men den får inte vara förvärmd, då risken finns att saltstenen spricker. Öka värmen till 60°C, och höj sedan temperaturen var 20:e minut under 1 timme. Max temp: 220°C.
  • Spis
    Kan användas på gamla spisar och även induktion om en så kallad induktionsplatta används.

Nedkyld Saltsten
Placera saltstenen i frysen och efter ungefär 30 minuter är den redo att serveras på t ex carpaccio, sushi eller sashimi. Även kalla efterrätter fungerar utmärkt att serveras på en nedkyld saltsten.

Skötsel
Efter att saltstenen svalnat, ska den sköljas och torkas noggrant. På grund av saltets antibakteriella egenskaper behövs inget rengöringsmedel. Det går bra med en fuktig trasa eller en scotch bright svamp om så skulle behövas. För mycket vatten orsakar växande sprickor i stenen och ska därför aldrig placeras i diskmaskin. Låt saltstenen torka noga innan nästa användning (ca 24h). Extra information: Salt smälter vid 800°C.

Tips
– Gör din egen gravlax! Pressa laxfilén med socker och dill mellan två saltstenar, linda i papper och förvara kallt 1–3 dagar.
– Stek ägg och bacon vid bordet!
– Glöm inte saltstenen när du presenterar dina läckra efterrätter! Bavarois, glass och sorbet med lite salt touch. Dina gäster kommer att älska det!

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Be the first to review “Saltsten från Himalaya med hållare”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *